Obligationer/åbning: Huawei-undersøgelser reducerer risikoappetitten

Udgivet den 17-01-2019  |  kl. 08:51  |  

Rentepilen peger lidt ned på de europæiske obligationsmarkeder fra åbningen torsdag.

Torsdag morgen ligger renten på den tiårige amerikanske T-bond på 2,71 pct. på markedet i Tokyo. Det er knap 2 basispoint mindre, end da det danske obligationsmarked lukkede onsdag.

Herhjemme falder renten på den toneangivende statsobligation med udløb i 2027 fra start torsdag med knap 2 basispoint til godt 0,13 pct.

Rentefaldet var også ventet, efter at nyheden om USA's undersøgelser af den kinesiske telegigant Huawei for industrispionage har givet anledning til bekymringer hos investorerne - og sendt aktiefutures lavere.

- Historien gav igen små kuldegysninger om handelsspændingerne mellem USA og Kina og har sendt de amerikanske renter tilbage, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

De amerikanske myndigheder skulle allerede være langt i efterforskningen i sagen om, hvorvidt den kinesiske smartphonegigant Huawei har stjålet handelshemmeligheder fra USA's handelspartnere.

Der skriver den amerikanske avis The Wall Street Journal, der henviser til anonyme kilder. USA's justitsministerium undersøger blandt andet anklager om, at Huawei skal have stjålet handelshemmeligheder fra T-mobile.

I december blev topchefen for den kinesiske telegigant Huawei, Meng Wanzhou, anholdt i en canadisk lufthavn. Det skete på anmodning fra USA, der ønsker hende udleveret til mulig retsforfølgelse.

Historien har været med til at presse de amerikanske aktier ned. Futuren på det brede S&P 500-indeks ligger torsdag morgen 0,4 pct. lavere, og renterne er fulgt med lidt ned.

Dagens nøgletal omfatter en endelig opgørelse af udviklingen i forbrugerpriserne i eurozonen i december, mens der fra USA kommer de ugentlige tal for nytilmeldte ledige.

De ellers planlagte tal for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser er udskudt på grund af den midlertidige nedlukning af dele af det amerikanske statsapparat.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
10,05%
 
16/08/19

 
4,32%
 
16/08/19

 
3,97%
 
16/08/19

 
2,14%
 
16/08/19

 
0,70%
 
16/08/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder