Obligationer/åbning: Indleder ugen med små rentefald

Udgivet den 09-12-2019  |  kl. 09:01  |  

Det danske obligationsmarked er mandag åbnet med små rentefald. Det er modsat retningen fredag, hvor renterne steg efter offentliggørelsen af en noget stærkere jobskabelse i den amerikanske økonomi end ventet.

Mandag morgen er der kommet godt nyt fra Japan, hvor en endelig opgørelse viste en mærkbar oprevidering af væksten i bruttonationalproduktet (BNP) i tredje kvartal til 0,4 pct. på kvartalsbasis mod 0,1 pct. i den foreløbige opgørelse.

TYSK EKSPORT STØRRE END VENTET

Desuden er der kommet danske og tysk handelstal. Den tyske eksport overraskede positivt med en stigning på 1,2 pct. i oktober, mens den danske eksport var næsten uændret og dermed holdt sig på det høje niveau fra måneden før.

- Uroen og vækstnedgangen uden for landets grænser har indtil videre prellet nogenlunde af på den udenlandske efterspørgsel efter danske varer. Det skyldes ikke mindst, at vi har en mindre konjunkturfølsom eksport med medicin og vindmølleproduktion som trækdyr.

- Den seneste tid har det særligt været eksport rettet mod USA, samt eksport fra medicinalsektoren, som har trukket det største læs, skriver cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation mandag morgen i minus 0,27 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end fredag. Fredag steg renten på papiret 1 basispoint.

STILHED FØR STORMEN

- I dag er der stilhed før stormen. Der venter investorerne en hektisk uge med afgørende handelsforhandlinger mellem USA og Kina, valg i Storbritannien samt rentemøde i både USA og Europa. Derfor kan der vente store udsving i renterne i denne uge, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

I løbet af ugen fortsætter markedets store fokus på handelsforhandlingerne mellem USA og Kina forud for søndag 15. december, hvor USA tidligere har varslet toldforhøjelser på importvarer fra Kina.

Onsdag og torsdag er der rentemøder i henholdsvis Federal Reserve og Den Europæiske Centralbank, og torsdag holder briterne parlamentsvalg.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder