Obligationer/åbning: Lille rentefald inden møder med muligt corona-nyt

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 08:56  |  

Der er blot små renteudsving på det danske obligationsmarked torsdag morgen, hvor det ledende tiårige statspapir forrentes med minus 0,09 pct. Det er 1 basispoint lavere end niveauet onsdag eftermiddag.

Fokus i markedet er fortsat på det globale udbrud af coronavirus og arbejdet med at inddæmme smitten samt centralbanker og regeringers tiltag for at inddæmme de økonomiske konsekvenser heraf.

Torsdag er der særligt fokus på udfaldet af et videomøde blandt G20-landenes statsledere og centralbankchefer samt et møde i Det Europæiske Råd, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank.

- Investorernes opmærksomhed vil være rettet mod meldinger om udstedelse af fælles EU-obligationer og mulighederne for at aktivere EU's krisefond ESM, skriver han i en kommentar.

- Meldinger fra videomøderne kan være med til at diktere stemningen på finansmarkederne, lyder vurderingen.

Fra morgenstunden er der kommet tal for den tyske forbrugertillid, der udviklede sig en del svagere end ventet i april. Indekset faldt til 2,7 mod et ventet fald til 7,5 ifølge Bloomberg News.

Senere torsdag offentliggøres en stribe amerikanske nøgletal - herunder tal for nytilmeldte ledige i uge 12, der ventes at være vokset til 1,640 mio. fra 281.000 ugen før.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder