Obligationer/åbning: Lille rentefald indleder rolig dag

Udgivet den 11-01-2019  |  kl. 08:47  |  

Det lave renteniveau på det danske obligationsmarked holder ved fredag morgen, hvor torsdagens tendens til stigende renter i USA ikke smitter af herhjemme.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder fra start med 1 basispoint til 0,16 pct. og er dermed blot 2 basispoint fra det laveste lukkeniveau for papiret hidtil, der blev nået i starten af januar.

Markedet vil fredag fortsat være følsomt over for meldinger fra topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der på det seneste har blødt noget op i retorikken. Dog er der ingen skemalagte taler fra centralbankens frontfigurer fredag.

Det var netop kommentarer fra Jerome Powell, der er chef for Federal Reserve, som var med til at sende renterne op i USA torsdag. Det skete, da han slog fast, at balancen fortsat vil blive reduceret klart, og at rentebanen, som blev offentliggjort ved rentemødet i december, er baseret på stærke økonomiske udsigter.

Han tilføjede dog også den seneste tids meget benyttede aber dabei, at centralbanken er både fleksibel og tålmodig i forhold til fremtidige stramninger.

Blandt de planlagte nøgletal er eneste store offentliggørelse fredag tal for den amerikanske inflation i december. De tal kan dog til gengæld også få effekt på renterne.

- Dagens vigtigste nøgletal bliver den amerikanske inflation. En lavere inflation end ventet kan presse renterne ned, da det alt andet lige kan give Federal Reserve en undskyldning for at holde renten i ro i en periode, skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en morgenkommentar.

Økonomerne venter ifølge Bloomberg News, at kerneinflationen i USA - forbrugerpriserne eksklusive fødevarer og energi på årsbasis - var 2,2 pct. i december, hvilket vil være uændret sammenlignet med november.

Herhjemme viste et tal fra morgenstunden, at den danske industriproduktion faldt med 0,5 pct. i november sammenlignet med oktober. Det fulgte efter en fremgang på 1,0 pct. i oktober sammenlignet med september.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
11:32:01

 
6,58%
 
11:32:01

 
5,69%
 
11:32:01

 
2,83%
 
11:32:01

 
1,00%
 
17/06/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder