Obligationer/åbning: Lille rentefald med fokus på PMI og vaccinenyt

Udgivet den 23-11-2020  |  kl. 08:42  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligationer mandag åbnet med et lille fald på 1 basispoint til minus 0,48 pct., hvilket sker på en dag, hvor fokus vil være på foreløbige PMI-erhvervstillidsopgørelser fra blandt andet Tyskland, eurozonen og USA.

Markedsdeltagernes opmærksomhed vil også fortsat være på smitteudviklingen samt meldinger om nye nedlukninger og vacciner.

Astrazeneca og Oxford University har mandag morgen annonceret, at deres covid-19-vaccinekandidat har en effekt i gennemsnitligt 70 pct. af tilfældene.

Mandagens rundtur i PMI-universet starter i Europa med foreløbige PMI-erhvervstillidsopgørelser for november fra blandt andet Frankrig og Tyskland, hvor opgørelserne for fremstillings- og servicesektorerne i begge lande ventes at vise fald.

Det samme billede ventes også at vise sig klokken 10 når opgørelsen for eurozonen præsenteres, idet de strammere restriktioner ventes at have ramt erhvervschefernes forventninger til fremtiden.

Den foreløbige PMI-erhvervstillid fra USA ventes i november, at vise lidt mindre tilbagegang end i Europa.

Udover stigende smittetryk og nedlukninger i flere stater kæmper amerikanerne fortsat med en manglende afklaring på en ny finanspolitisk hjælpepakke, hvor millioner af amerikanere står til at miste en særlig pandemiunderstøttelse fra årsskiftet.

- Vi venter, at PMI-indeksene i både USA og eurozonen aftager. Kraftige fald i PMI-indeksene kan være med til at trykke renterne ned i dag, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker hos Sydbank.

Ugen byder på flere interessante begivenheder heriblandt rentemødereferater fra den amerikanske centralbank, der præsenteres onsdag aften, og fra Den Europæiske Centralbank, der præsenteres torsdag eftermiddag.

- Referaterne kan blive interessant læsning, fordi begge centralbanker lægger op til nye pengepolitiske lempelser til december, vurderer Sydbanks makroanalytiker.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder