Obligationer/åbning: Lille rentefald på dag med ECB og jobtal

Udgivet den 08-04-2021  |  kl. 08:59  |  

Det danske obligationsmarked er torsdag åbnet med svagt faldende renter hos den tiårige statsobligation på en dag, hvor investorerne særligt holder øje med jobtal fra USA og pengepengepolitisk referat fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er åbnet i minus 0,19 pct. - et basispoint lavere end ved markedslukning onsdag.

Fra USA er det tal for nytilmeldte ledige, Initial Jobless Claims, som lander torsdag eftermiddag klokken 14:30.

- Med en effektiv og hurtig vaccineudrulning i USA, bliver det spændende at se, om denne positive udvikling kan skabe optimisme på det amerikanske arbejdsmarked og dermed få antallet anmodninger til at falde yderligere, skriver Nordea i en kommentar.

Når det pengepolitiske referat fra ECB ventes offentliggjort klokken 13:30, vil markedet særligt holde øje med, hvordan centralbanken vurderer inflationsudsigterne, men også kigge efter, om centralbanken sætter tal på, hvordan PEPP-opkøbene vil udvikle sig i andet kvartal.

PEPP er centralbankens såkaldte pandemiopkøbsprogram. ECB har tidligere stillet investorerne i udsigt, at PEPP-opkøbene ville tiltage kraftigt i andet kvartal.

- Den hollandske centralbankdirektør, Klaas Knot, sagde onsdag, at han forventer, at ECB vil begynde at nedtrappe det store PEPP-opkøbsprogram i løbet af 3. kvartal i takt med betydelig stærkere vækst i 2. halvår 2021. Ifølge Knot vil det være acceptabelt for ECB, at de lange renter begynder at stige, når både væksten og inflationen bliver stærkere og højere senere på året, skriver Nordea videre.

Torsdag morgen er der også kommet nøgletal fra Tyskland. Her udviklede ordreindgangen sig stort set på linje med forventningerne i markedet. Det viser data fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Jeppe Boysen Karlsson

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder