Obligationer/åbning: Lille rentestigning frem mod ISM-service og ADP

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 08:48  |  

Den toneangivende danske statsobligation er onsdag åbnet med en rentestigning på 3 basispoint til minus 0,22 pct., efter at tirsdagen bød på en rentestigning på 4 basispoint.

Markedsdeltagerne får i løbet af dagen økonomiske nøgletal fra Tyskland og USA, der kan være med til at sætte renteudviklingen.

Onsdag formiddag kommer det tyske arbejdsmarked i fokus med arbejdsløshedsopgørelsen for maj, der kommer, efter at 373.000 tyskere blev arbejdsløse i april.

- Den kraftige stigning får situationen under finanskrisen til at blegne. Tyskland har også set en rekordstor ansøgning om "Kurzarbeit", hvor medarbejderne går ned i timer mod at beholde arbejdet, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel.

Sydbanks makroanalytiker vil se efter, om ordningen dæmper blødningen, og hvis det ikke er tilfældet, kan det presse renterne ned, berettes det. Sydbank venter, at omtrent 200.000 tyskere blev arbejdsløse i maj.

Fra USA leveres onsdag tal for ISM-erhvervstilliden for servicesektoren, hvor der i maj ventes en svag stigning, efter at mandagens ISM for fremstillingssektoren viste en stigning til 43,8 fra 41,5.

Her venter Sydbank, at stigningen for servicesektoren godt kan blive lidt større, da restriktionerne er blevet lempet gradvist, og de fleste stater nu er genåbnet.

ADP's beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked præsenteres også onsdag eftermiddag, hvor analytikerne venter et jobtab omkring 9 mio. i maj. Rapporten kan give et fingerpeg om udviklingen i fredagens officielle jobrapport.

Investorerne vil også have fokus på fjerde runde af handelsforhandlingerne mellem Storbritannien og EU, og torsdag vil fokus være rettet mod rentemødet hos ECB.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder