Obligationer/åbning: Marginalt rentefald før PMI-data og Draghi-tale

Udgivet den 23-09-2019  |  kl. 08:57  |  

Det danske obligationsmarked er mandag åbnet tæt på uændret forud for vigtige pejlemærker for den økonomiske udvikling i form af både amerikanske og europæiske PMI-opgørelser.

Desuden vil der være spot på chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, som klokken 15 taler i Europa-Parlamentet.

Her vil investorerne afvente uddybende forklaringer omkring beslutningerne på ECB's seneste rentemøde, skriver Sydbank i sin morgenberetning. På det pågældende møde valgte ECB at sænke renten med 0,1 pct.point til minus 0,50 pct. og annoncere et nyt opkøbsprogram af obligationer.

- Investorerne er blandt andet på udkig efter, om ECB planlægger at sænke styringsrenten igen. Vores hovedscenarie er, at ECB sænker renten med yderligere 0,10 pct.point til december. Endelig venter vi, at Draghi vil bruge talen til igen at appellere til de europæiske finansministre om at lempe finanspolitikken, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank.

Herhjemme ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation mandag morgen i minus 0,50 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end fredag.

Mandag klokken 10 kommer der europæiske tal for indkøbschefernes vurdering af økonomien, PMI-indekset, som ifølge Bloomberg News ventes opgjort til 52,0 i den samlede opgørelse for september mod 51,9 måneden før.

Forinden har både tyskerne og franskmændene offentliggjort deres særskilte PMI-indeks, mens der fra USA i eftermiddag - klokken 15.45 - venter PMI-tal for både service- og fremstillingsindustrien.

For servicesektoren i USA ventes en forbedring til 51,5 fra 50,7 måneden før, mens der for fremstillingssektoren ventes en marginal forbedring til 50,4 fra 50,3 ifølge estimater fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder