Obligationer/åbning: Nervøse finansmarkeder understøtter kurser

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 08:53  |  

Investorerne på obligationsmarkedet kan se frem til en begivenhedsrig dag med rentemøde i Den Europæiske Centralbank, en række europæiske tillidsindikatorer, tal for nytilmeldte ledige amerikanere og en første opgørelse af væksten i USA i tredje kvartal.

Forud for dagens store begivenheder er det danske obligationsmarked åbnet tæt på uændret, idet renten på den tiårige danske statsobligation ved 8.45-tiden ligger 1 basispoint lavere i minus 0,50 pct.

Ligesom de foregående dage vil der også være stor fokus på udviklingen i coronapandemien, efter at smittetallene de seneste uger er blusset op igen og flere lande har iværksat nye restriktioner for at dæmpe smittespredningen. Frankrig annoncerede torsdag en national nedlukning, og i Tyskland lukkes blandt andet barer og restauranter ned i en periode.

- Det har indtil videre været en hård uge for den globale risikoappetit. Således har en giftig kombination af rekordhøje smittetal, en manglende aftale om en finanspolitisk hjælpepakke i USA og usikkerhed frem mod næste uges amerikanske præsidentvalg fået investorerne til at sælge ud af deres aktiebeholdninger, skriver chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en morgenkommentar.

Den stigende smittespredning i Europa taler ifølge Jan Størup Nielsen for, at ECB allerede på dagens rentemøde lemper pengepolitikken for at understrege, at banken forstår situationens alvor, og er klar til at reagere på forkant af den ventede vækstafmatning.

- Vi tror dog, at ECB holder krudtet tørt og i stedet "nøjes" med at signalere, at de er klar til yderligere lempelser på mødet i december. Argumenterne for at vente er først og fremmest, at de i december fremlægger en ny prognose, som de kan koble beslutningen om en mere ekspansiv pengepolitik op på.

- Men uanset om det sker i dag eller på mødet i december, venter vi, at de nye lempelser vil bestå af en udvidelse af PEPP-programmet med yderligere 500 mia. euro og annonceringen af mere likviditet til de europæiske banker gennem TLTRO-operationerne på endnu lempeligere vilkår, skriver Jan Størup Nielsen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder