Obligationer/åbning: Nyt om handelskonflikt sender renten lidt ned

Udgivet den 15-01-2020  |  kl. 08:59  |  

Den tiårige danske obligationsrente falder en anelse fra åbningen onsdag, hvor investorerne atter må se handelskonflikten mellem USA og Kina skabe lidt bølgegang.

Udsvingene har rod i en nyhed fra Bloomberg News om, at onsdagens underskrivelse af den delvise handelsaftale mellem Kina og USA betyder en efterfølgende fastfrysning af tolden på kinesiske varer i ti måneder til efter det amerikanske præsidentvalg.

Det kan have skuffet investorer, som havde håbet på yderligere reduktioner i den nærmeste fremtid. Med handelsaftalen sløjfes ellers told på nye varer fra Kina, ligesom satsen på varer for 120 mia. dollar halveres til 7,5 pct.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger onsdag morgen i 1,80 pct. Det er 2 basispoint lavere end niveauet ved dansk børslukketid tirsdag.

Herhjemme falder renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lidt mere behersket med 1 basispoint til lige over minus 0,20 pct.

UNDERSKRIFTCEREMONI, TALER OG NØGLETAL

Hos Sydbank ser man dog mulighed for rentestigninger op ad dagen, når USA og Kina efter planen sætter underskrifter på den første delaftale, der skal løse de to landes handelstvist.

- Dagens højdepunkt bliver den forventede underskrift af den første handelspolitiske aftale mellem USA og Kina. Bliver aftalen underskrevet, og parterne signalerer, at forhandlingerne om nye handelsaftaler vil fortsætte i den kommende tid, kan det løfte renterne behersket

Fra nøgletalsfronten kommer der i løbet af formiddagen nyt om industriproduktionen i eurozonen. Markedsdeltagerne kan desuden pusle med amerikanske statistikker for producentpriserne og erhvervsindikatoren, Empire Manufacturing.

Desuden taler et par af den amerikanske centralbanks regionale chefer. Patrick T. Harker, chef for Federal Reserve i Philadelphia, går på talerstolen ved dansk børslukketid klokken 17, mens Robert S. Kaplan, chef for Federal Reserve i Dallas med stemmeret i den amerikanske rentekomité, FOMC, taler ved 18-tiden.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder