Obligationer/åbning: Renten bevæger sig op efter fredagsdyk

Udgivet den 11-02-2019  |  kl. 08:58  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger fra åbningen mandag til underkanten 0,02 pct., efter at renten fredag endte i rekordlavt niveau.

Faldet fredag havde baggrund i EU-Kommissionens nedjustering af skønnet for væksten i eurozonens økonomi i år og næste år. Renten sluttede i 0,002 pct., og hvilket var 3 basispoint mindre end ved dansk lukketid torsdag. Til sammenligning lå renten i 0,09 pct. fredag i forrige uge. Sidst den toneangivende ti-årige statsrente lå så lavt var i september 2016.

Mandag er der stille på nøgletalsfronten fra USA, og det får investorerne til at kigge mod Storbritannien, skriver Sydbank i en analyse.

- Da nøgletalskalenderen ikke rummer væsentlige økonomiske nøgletal fra USA, vil investorerne se frem mod de økonomiske nøgletal fra Storbritannien. Skuffende økonomiske nøgletal vil understrege de udfordringer, den britiske økonomi står over for her kort før brexit, skriver Kim Blindbæk, der er makroanalytiker hos Sydbank.

Mandag formiddag kommer der blandt andet tal for det private forbrug samt importen og eksporten for Storbritannien.

Forud for børsåbning mandag har Danmarks Statistik leveret tal for de danske forbrugerpriser i januar. De viste en stigning på 1,3 pct. på årsbasis.

Dermed er inflationen tiltaget, da årsstigningstakten for forbrugerpriserne måneden forinden var 0,8 pct. På månedsbasis steg forbrugerprisindekset med 0,2 pct. i januar i forhold til et fald på 0,3 pct. måneden før, viser statistikken mandag

Det betyder ifølge Morten Granzau Nielsen, cheføkonom i Dansk Industri, at danskerne har fået lidt ekstra luft i privatøkonomien - trods stigende priser.

- Selvom priserne er vokset noget det seneste år, er de vokset mindre end lønnen. Det er blevet billigere at købe brændstof og nye møbler til hjemmet, men dyrere at spise ude og tage på hotel.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
22/07/19

 
4,33%
 
22/07/19

 
3,95%
 
22/07/19

 
1,37%
 
22/07/19

 
0,93%
 
22/07/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder