Obligationer/åbning: Renten brager op efter uventet australsk renteforhøjelse

Udgivet den 06-06-2023  |  kl. 08:48  |  

Det danske obligationsmarked er tirsdag åbnet med gedigne rentestigninger efter en forlænget weekend i forbindelse med grundlovsdag.

Den australske centralbank, Reserve Bank of Australia, har tirsdag morgen uventet hævet sin rente med 25 basispoint.

Fra morgenstunden er der ellers offentliggjort nye skuffende tal for de tyske fabriksordrer, der mod forventning faldt i april.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger tirsdag 9 basispoint højere i 2,70 pct. Renteplusset følger en stigning på 6 basispoint fredag oven på endnu en stærk jobrapport fra USA.

De tyske fabriksordrer faldt i april med 0,4 pct., hvor der ellers var ventet en fremgang på 2,8 pct. ifølge Bloomberg News. Samtidig er sidste måneds opgørelse nedrevideret til minus 10,9 pct. fra før 10,7 pct.

I eurozonen ventes detailsalget at være vokset med 0,2 pct. efter et fald på 1,2 pct. i marts. En positiv overraskelse kan skubbe renterne op, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom hos Sydbank.

Reserve Bank of Australia har tirsdag morgen hævet sin rente med 25 basispoint til 4,10 pct., hvor økonomer adspurgt af Bloomberg News havde regnet med en fastholdelse på 3,85 pct.

Det er centralbankens tiende renteforhøjelse i den nuværende stramningscyklus, der blev indledt i maj 2022.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯