Obligationer/åbning: Renten falder for anden dag i træk

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 09:01  |  

Der er rentefald for anden dag i træk på det danske obligationsmarked fredag morgen, hvor nyt om coronavirusudbruddet og konsekvenserne for økonomien igen vil løbe med opmærksomheden.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation starter med et fald på 6 basispoint til minus 0,19 efter torsdagens rentefald på 5 basispoint. Fredag i sidste uge lukkede renten i minus 0,14 pct.

Fokus i markedet vil fortsat samle sig om coronavirusudbruddet og arbejdet med at inddæmme smitten samt centralbanker og regeringers tiltag for at inddæmme de økonomiske konsekvenser heraf.

- Vi får ikke de helt store nøgletal i dag. Den generelle stemning eller pludselige meldinger fra finansministre og centralbankchefer vil sandsynligvis diktere dagens renteudvikling, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Torsdagens rentefald hang blandt andet sammen med, at omkring 3,3 mio. amerikanere meldte sig i arbejdsløshedskøen i sidste uge. Det var næsten dobbelt så mange som de ellers høje forventninger på 1,7 mio. nye ledige.

Det var ikke nok til at spolere optimismen på aktiemarkederne, der for tredje dag i træk sluttede med fremgang, men på obligationsmarkedet blev der solgt en smule med faldende renter til følge.

På ugens sidste handelsdag kan investorerne også se nærmere på en række amerikanske nøgletal, der offentliggøres fredag eftermiddag dansk tid.

Det drejer sig blandt andet om privatforbruget, der i februar ventes at have vist en stigningstakt på 0,2 pct, og PCE-kerneprisdeflatoren, som er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål.

Sidstnævnte ventes for februar at vise en stigning på 1,7 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder