Obligationer/åbning: Renten falder forud for tysk Ifo-indeks

Udgivet den 26-10-2020  |  kl. 08:55  |  

Det danske obligationsmarked er præget af mindre rentefald mandag morgen, hvor investorerne fortsat vil følge med i forhandlingerne om en ny stimuluspakke til den amerikanske økonomi samt det stigende antal smittetilfælde med coronavirus på globalt plan.

Renten på den tiårige danske statsobligation starter ugen ud med et mindre fald til minus 0,48 pct., hvilket er 3 basispoint lavere end niveauet ved lukketid fredag, hvor renten lå på minus 0,45 pct.

Kl. 8.00 kom der nøgletal for det danske detailsalg i september, som ifølge tal fra Danmarks Statistik faldt med 0,9 pct. i forhold til måneden før.

- Detailsalget er altså fortsat nedadgående. Detailomsætningen ligger dog fortsat på et relativt højt niveau, hvilket ses ved, at det samlede detailsalg i perioden juli-september er 1,8 pct. højere end i perioden april-juni, skriver Danmarks Statistik om nøgletallet.

Set på årsbasis viste detailsalget en stigning på 4,2 pct. sammenlignet med september sidste år.

Senere på formiddagen byder nøgletalskalenderen på tyske tal for Ifo-indikatoren, som afspejler tilliden til økonomien blandt de tyske industriledere.

Og netop det tyske indeks bliver mandagens vigtigste nøgletal for udviklingen på rentemarkedet, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker ved Sydbank.

- Der vil være fokus på, hvordan de tyske virksomheder har håndteret den kraftige stigning i covid-19 over det meste af Europa. Et stort fald i Ifo-indekset kan presse renterne ned og svække euro, skriver Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

Han skriver videre i bankens kommentar, at han venter et fald i Ifo-indekset for oktober. Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News venter analytikerne et Ifo-indeks på 93,0 mod tidligere 93,4.

Til eftermiddag kommer nøgletal for boligsalget i USA i september, hvor analytikerne venter en stigning på 1,3 pct.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder