Obligationer/åbning: Renten går sidelæns trods udsigt til aktiefald

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 08:52  |  

Små udsving præger det danske obligationsmarked fra åbningen mandag, hvor handlerne formentlig gør klogt i at skæve til aktiemarkederne for at afgøre retningen.

Futures peger på fald på aktiebørserne, og tager kursfaldene til, kan udviklingen medvirke til at skærpe investorernes appetit på at søge over i de rentebærende papirer.

Foreløbigt ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation dog uændret i minus 0,40 pct.

Der er mandag ingen væsentlige nøgletal på programmet. Herhjemme er der offentliggjort nyt om beskæftigelsen, der steg med 15.000 personer i juli, hvilket dog langt fra er nogen overraskelse oven på et stort fald i beskæftigelsen under coronanedlukningen.

- Dagens tal er stadig bagudskuende. Siden 1. august og indtil midten af september har mere end 28.000 forladt arbejdsløshed. Stigende aktivitet i virksomhederne har også fået dem til at slå mange flere stillinger op. Så vi kan godt forvente yderligere stigninger i beskæftigelsen i de kommende måneder, konstaterer cheføkonom i Nykredit Troels Kromand Danielsen.

PMI-TAL OG ECB-LÅN

Blandt denne uges hovedbegivenheder er indkøbschefernes forventningsindeks, PMI, for september. Statistikkerne gøres op i en lang række lande på onsdag.

Torsdag kan der desuden blive opmærksomhed om efterspørgslen efter Den Europæiske Centralbanks TLTRO-lån (Targeted Long-Term Refinancing Operation), der giver adgang til at låne over længere tid til en favorabel rente.

Ved den seneste auktion i juni var efterspørgslen overvældende, og europæiske banker optog lån for 1310 mia. euro under programmet.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder