Obligationer/åbning: Renten stiger ved åbning op til ECB-referat

Udgivet den 07-07-2022  |  kl. 09:01  |  

Den danske statsrente stiger torsdag morgen.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt onsdag 6 basispoint, men som ventet stiger renten torsdag 4 basispoint til 1,57 pct.

Den vigtigste begivenhed torsdag er referatet fra Den Europæiske Centralbank ECB's rentemøde, der offentliggøres kl. 13.30.

- Antyder referatet, at ECB var tæt på at signalere en renteforhøjelse på 0,5 pct.point, vil det kunne presse renterne op, vurderer seniorøkonom Kim Blindbæk i Sydbank.

På det seneste rentemøde gjorde ECB det klart, at intentionen er at hæve renten med 0,25 pct.point på næste rentemøde den 21. juli., og banken annoncerede samtidig, at obligationsopkøbene ophører 1. juli.

Der vil være fokus på, om referatet siger noget om, hvor langt ECB i juni var i overvejelserne om at signalere, at renten kan blive hævet med 0,50 pct.point til juli.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg onsdag med 12 basispoint til 2,93 pct. Torsdag morgen stiger den tiårige T-bondrente til 2,95 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 6 basispoint over niveauet, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Fra USA kommer der i eftermiddag tal for handelsbalancen i maj, nytilmeldte ledige i sidste uge, mens Tyskland kl. 8.00 leverede tal for industriproduktionen i maj.

Den steg mindre end ventet på månedsbasis, mens den på årsbasis faldt mindre end ventet.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯