Obligationer/åbning: Renten uændret forud for tyske nøgletal

Udgivet den 29-11-2021  |  kl. 08:51  |  

Det danske obligationsmarked er mandag åbnet uændret forud for foreløbige tyske inflationstal, der kommer midt på eftermiddagen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation åbner i minus 0,07 pct.

Det sker efter fredagens fald på 9 basispoint, der skubbede renten i minus som følge af investorernes bekymring effekten af den nye coronavariant Omikron.

Der bliver flere nøgletal at holde øje med i løbet af ugen, der til eftermiddag starter ud med foreløbige tyske inflationstal, der ifølge Sydbank kan blive en retningssnor for tirsdagens samlede inflationstal fra eurozonen.

Den tyske inflation steg i oktober med 4,5 pct. og ventes ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News at blive 5 pct. i november.

- Stiger inflationen mere end ventet, kan det presse renterne op, skriver makroanalytiker i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel, i en morgenkommentar.

Fra eurozonen kommer der mandag tal for forbrugertillid og erhvervstillidsindeks, som investorerne i denne omgang formentlig vil tillægge mindre betydning i end normalt ifølge Sydbank.

Ugens helt store begivenhed bliver den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for november, der offentliggøres fredag.

- Vi venter en ganske solid jobvækst og yderligere fremgang i de gennemsnitlige timelønninger. Det vil lægge pres på den amerikanske forbundsbank, Fed, for at stramme pengepolitikken hurtigere end ventet, hvis vi får ret, skriver Sydbanks makroanalytiker.

På den anden side af Stillehavet kommer der PMI-tal for november natten til tirsdag.

De kinesiske PMI-indeks er gennem de seneste måneder aftaget og fortsætter det kan det presse de globale aktiekurser ned.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder