Obligationer/åbning: Renter tikker op før talerække og nøgletal

Udgivet den 17-05-2022  |  kl. 08:49  |  

Renterne på det danske obligationsmarked fortsætter op fra åbningen tirsdag forud for en ventet positiv aktieåbning i Europa.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger tirsdag ved 8.45-tiden 5 basispoint højere i 1,31 pct. efter en rentestigning mandag på 5 basispoint.

Forude venter taler af fem fremtrædende medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, og en tale af chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde.

- Her er der mest fokus på Feds Powell, som bliver interviewet kl. 20 i aften. Men han udtalte sig både i torsdags og for to uger siden på pressekonferencen efter Fed-mødet, så der kommer næppe meget nyt fra den kant, skriver Jyske Bank i en morgenberetning.

ECB's Lagarde taler en time før Powell, og her vil investorerne også lytte efter nye signaler.

- Men efterhånden er budskaberne fra Fed om renteforhøjelser på 50 basispoint på de næste to møder og fra ECB om en renteforhøjelse på 25 basispoint på juli-mødet så veletableret, at vi tvivler på nye signaler, skriver Jyske Bank endvidere.

Investorerne vil ifølge banken også kaste et blik efter dagens offentliggørelse af tal for industriproduktion, erhvervslivets lagerbeholdninger og byggefirmaernes konjunkturindikator fra USA.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯