Obligationer/åbning: Renterne følger med aktierne opad

Udgivet den 12-10-2018  |  kl. 09:06  |  

Fredagen starter med rentestigninger i takt med det kraftigt forbedrede humør på aktiemarkederne.

Ved dansk lukketid lå den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,46 pct., men i de tidlige handler er renteniveauet helt oppe omkring 0,49 pct., og dermed er næsten hele torsdagens rentefald på 4 basispoint spist igen.

Også rundt i Europa starter dagen med rentestigninger, mens den tiårige amerikanske rente også er løftet til 3,18 pct. fra omkring 3,16 pct. ved dansk børslukketid og 3,13 pct. sent på handelsdagen.

Faldene på rentemarkedet torsdag kom blandt andet efter offentliggørelsen af de nyeste inflationstal fra den amerikanske økonomi, som var lavere end ventet, og det tog noget af frygten for rentestigninger ud af markedet.

Men fredag morgen er der store aktiestigninger i Asien og tegn på det samme i Europa og USA.

Hos United Nations Federal Credit Union vurderer investeringschef Christopher Sullivan, at inflationen er "inddæmmet", og at den amerikanske centralbank derfor kan være ganske godt tilfreds med resultatet af sin pengepolitik med "gradvise forhøjelser".

Højdepunktet i fredagens nøgletalskalender er forbrugertillidsindekset fra University of Michigan for oktober. Den foreløbige aflæsning af indekset ventes at vise en beskeden stigning til 100,5 fra 100,1 i september.

Inden da fremlægges der importpriser fra USA for september og en opgørelse over den europæiske industriproduktion i august.

Fra morgenstunden er der kommet en opgørelse over de tyske forbrugerpriser i september, som udviklede sig på linje med det ventede ifølge estimater fra Bloomberg.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,62%
 
22/04/19

 
8,93%
 
22/04/19

 
8,41%
 
22/04/19

 
3,64%
 
22/04/19

 
1,18%
 
22/04/19

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder