Obligationer/åbning: Renterne falder efter amerikansk rentereferat

Udgivet den 24-11-2022  |  kl. 08:45  |  

De danske renter falder torsdag i den indledende handel, efter at aftenens rentereferat fra det seneste rentemøde i USA tydede på, at den amerikanske centralbank kan være på vej til at sænke tempoet for sine pengepolitiske stramninger.

Torsdag er der fokus på Den Europæiske Centralbank (ECB), som kommer med pengepolitisk referat.

- Er der tegn i referatet på, at ECB vil sætte tempoet i renteforhøjelserne ned, kan det presse renterne ned. Renterne kan også blive presset ned af et fald i IFO-indekset for november, skriver Mathias Dollerup Sproegel, som er seniorøkonom hos Sydbank, i en kommentar.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation falder torsdag fra åbningen 6 basispoint til 2,13 pct. efter det amerikanske rentereferat udkom onsdag aften efter dansk lukketid.

Det amerikanske rentemarked er lukket torsdag på grund af helligdagen thanksgiving, men de amerikanske renter gik også tilbage onsdag.

Det skete i kølvandet af nøgletal, og fordi at referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank Federal Reserve tyder på, at cheferne har et lavere tempo i renteforhøjelserne i sigte.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 6 basispoint til 3,70 pct., hvilket var 3 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede.

Dagens vigtigste nøgletal er det tyske IFO-indeks, som måler den økonomiske aktivitet. Det udkommer klokken 10:00.

IFO-indikatoren for november forventes at stige fra 84,3 til 85 ifølge Bloomberg News' analytikerestimat. IFO for den nuværende situation forventes at falde til 93,9 fra 94,1 og IFO-forventningsindekset ses til en stigning i 77 mod tidligere 75,6.

Derudover byder dagen på taler fra ECB's bestyrelsesmedlem Isabel Schnabel klokken 14 og Tysklands centralbankchef, Joachim Nagel, klokken 17.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯