Obligationer/åbning: Renterne fortsætter faldet trods grøn aktieudsigt

Udgivet den 16-12-2019  |  kl. 08:55  |  

De danske statsrenter falder en smule tilbage mandag morgen og fortsætter dermed tendensen fra fredag, hvor en del af de pæne rentestigninger torsdag blev udvisket.

Det sker, selv om der generelt er udsigt til en positiv start blandt aktierne efter sidste uges store politiske begivenheder - med den klare valgsejr til de konservative i Storbritannien og meldinger om en færdig fase 1-aftale på handelsområdet mellem USA og Kina.

For handelsaftalen er der stadig en del usikkerhed om det reelle indhold, og på brexit-området er der fortsat meget, der skal gøres, selv om vejen til en endelig udtræden i slutningen af januar nu synes klar. Det er med til at holde investorerne lidt tilbage.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder mandag morgen med 1 basispoint til minus 0,26 pct. efter et fald på 2 basispoint fredag og en stigning på 5 basispoint torsdag.

STADIG USIKKERHED OM HANDELSAFTALE

Fredagens rentefald blev forklaret med, at den indgåede delaftale mellem USA og Kina ikke var så god som ventet, og samtidig meldes der om meget lange udsigter, før næste fase af en endelige aftale kan være på plads.

Og i Storbritannien synes der ganske vist at være klarhed om brexit-datoen, men omvendt venter der nu meget komplicerede forhandlinger om samarbejdsforholdet mellem Storbritannien og dets partnere efter udtrædelsen af unionen.

Og det skal ske på meget kort tid - nemlig inden udgangen af næste år.

BØLGE AF PMI-TAL I VENTE

Fra nøgletalsfronten venter der i løbet af mandagen et sandt hav af PMI-opgørelser fra Tyskland, eurozonen og USA. Og allerede fra morgenstunden har der været PMI-tal fra Japan.

Her viste industrisektoren lille tilbagegang til 48,8 i november, mens servicesektoren gik lidt frem til 50,6.

En aflæsning over 50 betyder stigende aktivitet, mens data under 50 betyder fald i aktiviteten.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder