Obligationer/åbning: Rentestigninger fra morgenstunden

Udgivet den 07-09-2015  |  kl. 08:59  |  

De danske statsrenter bryder de seneste handelsdages trend og stiger fra morgenstunden mandag en smule.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger med 2 basispoint til 0,89 pct. i mandagens tidlige handel.

Fredagens handel var præget af nervøsitet oven på skuffende arbejdsmarkedstal fra USA, som viste en jobskabelse uden for landbruget på 173.000 personer i august. Det faldt under økonomernes forventning om en stigning på 217.000 personer, viser et estimat fra Bloomberg News.

Efterfølgende har en række økonomer dog slået fast, at jobrapporten ikke vil ændre på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, snart vil hæve den ledende rente. Dog er der fortsat stor uenighed om, hvorvidt det allerede vil ske på septembermødet i centralbankens pengepolitiske komité, FOMC.

I USA førte den skuffende rapport til rentefald på de amerikanske statspapirer. Samlet endte det med et fald i renten på den toneangivende amerikanske T-bond på 4 basispoint til 2,12 pct. Ved dansk lukketid klokken 17.00 fredag lå den amerikanske rente i godt 2,14 pct. Der er ikke kurser mandag i Asien, da det amerikanske marked er lukket grundet Labor Day.

På det mere generelle plan lurer usikkerheden om den kinesiske vækst fortsat, og nerverne blev ikke ligefrem dæmpet mandag morgen, da Kinas nationale statistikbureau nedjusterede væksttallene fra 2014 en smule. Hidtil har væksten for sidste år lydt på 7,4 procent, men det tal er nu blevet nedjusteret til 7,3 procent, skriver Reuters.

Det vil dog ikke have den store effekt i mandagens handel, vurderer chefaktierådgiveren.

- Vækstniveauet er allerede på langt højere niveauer, end vi kommer til at se fremover, så jeg tror ikke, at det kommer til at gøre den store forskel. I stedet vil investorerne fokusere på denne uges kinesiske nøgletal, herunder handelstal tirsdag og inflation torsdag, påpeger Torben Høyer.

Forud for mandagens handel viste statistik for tysk industriproduktionen en fremgang på 0,7 pct., hvilket var dårligere end ventet. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en fremgang på 1,1 pct. Dog er udviklingen markant bedre end i juni, hvor tallet viste en tilbagegang på 1,4 pct.

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Obligationer❯  Danmark❯  Åbning❯ 

Relaterede nyheder