Obligationer/åbning: Rolig start med få udsving

Udgivet den 31-01-2017  |  kl. 08:55  |  

Det danske obligationsmarked er åbnet stort set uændret fra morgenstunden tirsdag, der blandt andet byder på amerikansk forbrugertillid og inflationstal fra eurozonen.

Det tyder på, at markederne er ved at fordøje de seneste meldinger fra USA's præsident, Donald Trump, der ellers skabte uro og negativ stemning mandag.

Renten på den toneangivende danske statsobligation med udløb i november 2025 stiger med 1 basispoint til 0,46 pct.

NØGLETAL FRA USA OG EUROZONEN

Tirsdag byder på en række nøgletal fra eurozonen og USA. Der vil blandt andet være fokus på den amerikanske forbrugertillid for januar. Her venter flere investorer et mindre fald i forbrugertilliden til 112,8 fra tidligere 113,7.

- Falder den amerikanske forbrugertillid kan det udløse mindre rentefald og svække dollaren, beretter Werming K. Pedersen, der er seniorøkonom i Sydbank, i en morgenkommentar.

Inflationstal og BNP-tal fra eurozonen står også skrevet i tirsdagens kalender. Inflationen i eurozonen har vist en stigende trend på det seneste, men Sydbank venter ikke, at inflationen hverken i år eller til næste år vil nå op i nærheden af Den Europæiske Centralbanks målsætning på 2 pct.

- For januar venter vi, at inflationen vil stige 1,4 pct. Ser vi en større stigning, kan det i mindre grad presse renterne op, ligesom det kan styrke euroen en smule, skriver Werming K. Pedersen.

Blandt investorerne er der ifølge Bloomberg News ventet en stigning i forbrugerprisestimatet på 1,5 pct. mod tidligere 1,1 pct.

BANK OF JAPAN FASTHOLDER PENGEPOLITIK

Den Japanske Centralbank, Bank of Japan, fastholdt pengepolitikken uændret på det pengepolitiske møde tirsdag. Bank of Japan vil dermed fortsætte med at købe obligationer og andre værdipapirer i samme tempo som hidtil og samtidig holde de toneangivende renter uændret på henholdsvis -0,1 pct. og 0 pct., hvilket var ventet af samtlige økonomer i en Bloomberg prognose.

Til gengæld fik vækstudsigterne og inflationsprognosen et hak op. Centralbanken øgede estimatet for den økonomiske vækst til 1,4 pct. i 2016 og 1,5 pct. i år fra henholdsvis 1,0 pct. og 1,3 pct.

/ritzau/FINANS

Anna Fredslund Søjberg +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
10:28:02

 
0,00%
 
10:28:02

 
0,02%
 
10:28:02

 
0,00%
 
10:28:02

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder