Obligationer/åbning: Små rentefald før europæiske industrital

Udgivet den 14-04-2021  |  kl. 08:49  |  

Der er på det danske obligationsmarked små rentefald fra start onsdag, inden handlerne senere på dagen kan se frem til tal for den europæiske industriproduktion.

Renten på den toneangivende danske statsobligation falder med 1 basispoint til minus 0,18 pct., efter to dage hvor den er sluttet i uændret niveau.

Blandt analytikerne ventes et fald på 1,4 pct. for industriproduktionen sammenlignet med samme periode året før. Handelsbanken er dog en anelse mere skeptisk end konsensus.

- De nationale produktionstal, vi har modtaget, har gennemgående været skuffende, herunder med et markant fald i Frankrig på 4,3 pct. Vi venter således, at den europæiske industriproduktion vil falde med omkring 2,2 pct. i februar, skriver banken i en kommentar.

Onsdag morgen har den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation startet dagen i uændret niveau på T-bond-markedet i Tokyo, efter at være faldet 5 basispoint til 1,62 pct. tirsdag, på trods af at den amerikanske økonomi viste en højere end ventet inflation.

Tirsdag blev markedet påvirket af, at de amerikanske sundhedsmyndigheder satte udrulningen af Johnson & Johnsons coronavaccine på pause.

- Historien om Johnson & Johnsons vaccine rammer renterne. Renterne har været lidt nede noget tid nu på denne vaccinenyhed. Måske lidt overraskende. Man ser dog også flere tredje bølge-udbrud i Europa og Asien. Centralbankchef Jerome Powell advarede i weekenden også mod en tredje bølge i USA . Nu begynder folk så at tænke, at de måske har presset renten lidt for meget op, så nu kører den lidt tilbage, sagde Lars Skovgaard Andersen, seniorstrategi i Danske Bank, tirsdag.

På lidt længere sigt vurderer Danske Bank til gengæld, at den amerikanske rente skal lidt længere op.

Senere onsdag kommer der igen nøgletal fra USA. Denne gang for de amerikanske importpriser.

/ritzau/FINANS

Jacob Nagstrup Brønd

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder