Obligationer/åbning: Små rentefald fra start - forbrugerpriser i fokus

Udgivet den 29-11-2022  |  kl. 08:55  |  

Der er små rentefald fra åbningen på det danske obligationsmarked tirsdag, hvor markedsdeltagerne kan se frem til en stribe europæiske tillidsindikatorer, tyske forbrugerpriser og amerikansk forbrugertillid.

Ved 8.45-tiden ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 2 basispoint lavere i 2,18 pct.

- I dag vil mange øjne være rettet mod de foreløbige tyske inflationstal for november. Tallet er en vigtig rettesnor for det samlede inflationstal for euroområdet, som kommer i morgen, skriver Nordea i en morgenrapport.

Foreløbigt er der kommet forbrugerpristal fra Nordrhein-Westfalen, der godt kunne indikere, at det samlede tyske forbrugerprisindeks kommer til at lande på et lavere niveau end ventet.

Økonomerne venter ifølge Bloomberg News, at det harmoniserede indeks for de tyske forbrugerpriser vil falde til 11,3 pct. på årsbasis fra 11,6 pct. i oktober.

Tallet fra Nodrhein-Westfalen viser forbrugerprisstigninger i november på 10,4 pct. på årsbasis mod 11,0 pct. måneden før. I forhold til oktober er forbrugerpriserne i delstaten faldet 0,8 pct.

Resultaterne fra de øvrige delstater drysser ind i løbet af formiddagen, mens det samlede tyske forbrugerprisindeks offentliggøres klokken 14.

Fra USA kommer der tirsdag en opgørelse af forbrugertilliden i november, hvor markedet venter at se et fald til 100,0 fra 102,5 måneden før.

Fra eurozonen kommer der desuden tillidsindikatorer for industri, økonomi og servicesektoren.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯