Obligationer/åbning: Som ventet rolige renter fra start

Udgivet den 04-08-2020  |  kl. 08:38  |  

Det danske obligationsmarked åbner med rolige renter tirsdag.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation starter i minus 0,38 pct., hvilket er samme niveau som ved lukketid mandag.

Det er småt med nøgletal at se frem til tirsdag, hvor producentpriser i eurozonen og fabriksordrer sammen med ordreindgangen af varige goder i USA er dagens ikke specielt store højdepunkter.

Til gengæld kan Danmarks Nationalbanks valutareserve og især størrelsen af intervention måske sætte lidt fut i de danske obligationsinvestorer.

- Den danske krone er blevet styrket til niveauer, hvor der spekuleres i en selvstændig dansk rentenedsættelse. Har Nationalbanken interveneret i juli ved at sælge danske kroner, kan det øge forventningerne til en rentenedsættelse. Det vil kunne presse de danske renter ned relativt til eksempelvis tyske obligationsrenter, vurderer makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat mandag morgen.

Nationalbanken offentliggør som altid valutareserven klokken 17 på anden handelsdag i en ny måned. Dermed kan handlerne ikke nå at reagere på tallene i dag.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder