Obligationer/åbning: Tiårige rente i laveste niveau siden oktober

Udgivet den 21-02-2020  |  kl. 08:58  |  

Det danske obligationsmarked er fredag åbnet med nye rentefald, efter at øgede bekymringer for en spredning af coronavirusset har fået investorerne til at søge tilflugt i obligationerne.

Fredag falder renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation til lige over minus 0,43 pct. fra lige over minus 0,42 pct. torsdag ved dansk lukketid. Det er det laveste niveau siden midten af oktober.

Fredag vil fokus være på en række foreløbige PMI-tal for februar fra blandt andet Tyskland, eurozonen og USA. I Japan er der allerede fremlagt PMI-erhvervstillidstal, der viste et store fald for både fremstillingssektoren og servicesektoren.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation er fredag morgen faldet med 4 basispoint i forhold til torsdagens danske lukketid til 1,49 pct., hvilket er det laveste niveau siden starten af september.

De foreløbige PMI-indeks i Japan viste for fremstillingssektoren et fald til 47,6 i februar fra 48,8 i januar. Indekset for servicesektoren droppede samtidig til 46,7 fra 51,0 i januar.

Fokus vil fredag formiddag være rettet mod de foreløbige PMI-indeks for Tyskland og eurozonen, hvor et stort fald kan svække euro og medføre rentefald. Det samme kan blive gældende for dollar og renterne i USA, når PMI-indeksene fra USA leveres fredag eftermiddag.

- Vi vurderer, at det danske obligationsmarked vil åbne med små rentefald. Investorerne modtager i dag en byge af PMI-tal fra Europa, USA og Storbritannien. PMI-tallene vil give et pejlemærke på COVID-19's økonomiske betydning for den globale økonomi. Er der en generel tendens til fald i PMI-indeksene, kan det presse renterne ned, skriver Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel i en morgenkommentar.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯ 

Relaterede nyheder