Obligationer/åbning: Tysk blåstempling giver lille rentefald

Udgivet den 10-01-2014  |  kl. 09:08  |  

Standard & Poors har bekræftet de sikre og stabile udsigter for Tysklands økonomi, og det er med til at give ro i sjælen for obligationsmarkedet fredag morgen.

Renten på de tyske 10-årige statsobligationer falder 2 basispoint til 1,90 pct., og i Danmark følger renten med ned - her er faldet dog kun på 1 basispoint til 1,94 pct. for det toneangivende 10-årige papir.

Kreditvurderingsbureauet tildeler fortsat Tyskland topkarakteren "AAA" med stabilt outlook, takket være den forskelligartede og konkurrencedygtige økonomi og regeringens historisk med rettidig omhu i finanspolitikken.

Der ventes et relativt roligt obligationsmarked i de kommende timer, indtil handlerne kl. 14.30 får udløst spændingen, når den officielle amerikanske jobrapport, markedet har set frem til det meste af ugen, offentliggøres.

Markedet venter en jobskabelse på 197.000 uden for landbruget i december og en uændret arbejdsløshed på 7,0 pct., og væsentlige afvigelser fra de prognoser vil formentlig give udslag i renteniveauet - i form af rentefald, hvis jobskabelsen skuffer.

Torsdag sluttede den toneangivende 10-årige danske rente i 1,95 pct. - et enkelt basispoint over onsdagens lukkeniveau, efter at ECB-chef Mario Draghi havde underholdt med sit pressemøde efter den ikke overraskende uændrede rente fra eurozonens centralbank.

Draghi udtalte sig lidt mere dueagtigt end vanligt, hvilket sendte renterne et par basispoint ned ved pressemødets start, men efter lidt betænkningstid fik handlerne rettet ind, og kurverne rettede sig.

Inden den amerikanske jobrapport ventes der ikke store bevægelser i det danske rentebillede - det skulle da kun være, hvis morgenens opgørelser over den svenske industriproduktion eller inflationen i Norge overrasker markant.

/ritzau/FINANS

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Relaterede nyheder