Obligationer/Danica: Realkreditobligationer attraktive i tider med uro

Udgivet den 13-02-2018  |  kl. 15:01  |  

Nogle gange er der anormale tilstande på finansmarkederne, som kan udnyttes, og en sådan anormalitet finder investeringsdirektør i Danica Pension Poul Kobberup på obligationsmarkedet nu.

- Nogle gange opstår der muligheder for investorer, der ikke er så risikovillige og synes om at se deres beholdninger gå plus/minus 5-10 pct. på en dag, siger han.

Han finder det i disse urolige tider på aktiemarkederne fornuftigt og attraktivt at investere i realkreditobligationer med 2,5 pct. rente, der kan erhverves til under kurs 100.

- Når stormen lægger sig - hvis den kommer fra aktiemarkederne - så er det typisk i de situationer, hvor der opstår situationer, der er attraktive. Nogle gange rammer det ned i rentemarkederne, og det er tilfældet nu, vurderer han.

Uro giver muligheder i såkaldte high yield obligationer (virksomhedsobligationer med middel eller høj risiko), andre gange i kreditobligationer (virksomhedsobligationer med investeringsværdig kreditvurdering) eller i Sydeuropa, som der er snakket om mange gang i de senere år. Nu rammer det så ned i dansk realkredit.

UDBUDSPRES

At en sådan abnormitet nu rammer dansk realkredit vurderer investeringsdirektøren nok skyldes, at der i forbindelse med januars konverteringsaktivitet har været et udbudspres, som markedet ikke har været helt klar til at tage imod.

- Det har fået effekt på den måde, at realkreditobligationer er blevet billige i min optik, siger Poul Kobberup og påpeger, at investorer kan få en realkreditobligation med en kuponrente på 2,5 pct. under kurs 100 nu.

Det finder han attraktivt, nu hvor uroen har lagt sig lidt, og markedet har stabiliseret sig.

- Nu er det første gang i en tre års periode, vi har haft sådan en uro på realkreditmarkedet, som vi har nu. Derfor er det attraktivt nu, siger han.

Siden sommeren 2015, hvor der var rentestigning og uro i markederne, er det kun gået en vej med lavere og lavere og renter.

4 KURSPOINTS FALD ER BEMÆRKELSESVÆRDIGT

Det kan umiddelbart undre, hvorfor man skal stille sig tilfreds med 2,5 pct. i afkast.

- Det er jo sund fornuft ikke at lægge alle æg i samme kurv, kan man sige. Det er jo kun en del af ens portefølje, der ligger i obligationer, forklarer investeringsdirektøren.

Ud over en relativ høj rente i det nuværende rentemiljø er der også den mulighed, at udbud- og efterspørgselsforholdene normaliserer sig og måske kan give en kursgevinst.

- 4 kurspoints fald på en realkreditobligation er bemærkelsesværdigt, siger han.

Det beviser, at markedet kan flytte sig, men Poul Kobberup mener, at det er sket nu.

NORMALISERING AF UDBUD OG EFTERSPØRGSEL

- Udbudspresset har været der, og forholdene for udbud og efterspørgsel ser fremadrettet mere normale ud, vurderer han og peger på, at konverteringspresset mindskes.

- En 2 pct. obligation, som man kunne konvertere, i lå omkring 100 ved årsskiftet - nu ligger den i 96, hvilket gør konvertering relativt uattraktivt, siger Poul Kobberup.

Han mener, at selv om der er åbnet for konvertering i 2,5 pct., så er det ikke så attraktivt, og han tror, at låntagerne snarere vil søge tilbage mod flekslånene.

Poul Kobberup bliver tit spurgt, om han ikke kan anbefale en sikker obligation. 2,5 pct. i realkreditten kommer tæt på.

Virksomhedsobligationer med tilsvarende høj rating som for eksempel Danske Bank eller Mærsk kan også synes attraktive, men afkastet på dem er ifølge investeringsdirektøren typisk lavere - omkring 1 pct. alt afhængig af deres løbetid.

- Nu kan man få 2,5 pct. i dansk realkredit, der er ratet AAA eller AA, så det giver mening, siger han.

Poul Kobberup vurderer om ikke andet, at hvis den seneste tids udsving på aktiemarkederne har skræmt, så er en realkreditobligation til 2,5 pct. et godt sted at parkere pengene, til man bliver modig igen.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,53%
 
14:48:02

 
2,46%
 
14:48:02

 
-0,32%
 
14:48:02

 
-2,34%
 
18/01/19

 
-4,78%
 
14:48:02

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder