Obligationer/middag: Draghi-udtalelser rykkede ikke renten

Udgivet den 12-11-2015  |  kl. 13:04  |  

Torsdag er relativt stille på det danske obligationsmarked og uden tunge nøgletal. Der var og er et vist fokus på de to centralbankchefer fra Den Europæiske Centralbank, ECB, og den amerikanske centralbank.

ECB-chefen Mario Draghi konstaterede torsdag formiddag i Europa-Parlamentet, at inflationen i eurozonen stadig er i slæbesporet, og der er fortsat risiko for, at den globale vækst bremser op. Hans udtalelser rykkede hverken på renterne i Danmark eller i de store økonomier i Europa.

Hans udtalelser tolkes som et tegn på, at Den Europæiske Centralbank, som Mario Draghi står i spidsen for, vil komme med nye kvantitative lempelser for at sparke gang i eurolandenes økonomi. Det kan ske ved centralbankens møde før jul.

Mario Draghi understregede igen, at centralbanken slet ikke mangler redskaber til at stimulere økonomien. Det igangværende opkøb af obligationer kan både ændres i størrelse, sammensætning og løbetid, nævner han blandt andet, men også derudover er der værktøj i kassen.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2025 ligger torsdag middag med en rente omkring 0,89 pct. Stort set som onsdag kl. 17.00, hvor den lukkede i 0,88 pct.

Janet Yellen fra den amerikanske centralbank skal tale om pengepolitiske transmissionsmekanismer i post-krise-perioden. Der er ikke umiddelbart lagt op til nyt, der kan påvirke renten

- Om end vi ikke vil blive overrasket, hvis hun benytter lejligheden til at komme med hint i et forsøg på at forventningsstyre eller forberede investorer på en eventuel december-forhøjelse, vurderer Nordeas seniorstrateg, Tine Choi.

Der prises i øjeblikket omkring 70 pct.'s sandsynlighed ind i markedet for en renteforhøjelse på bankens møde før jul.

Når det gælder torsdagens nøgletal kom der fra eurozonen industriproduktion for september. De var som ventet på månedsbasis og lidt bedre på årsbasis.

Senere på dagen kan markedet få inspiration fra USA, der leverer de ugentlige tal for nytilmeldte ledige. De ventes ifølge estimater fra Bloomberg News at vise, at 270.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge. Lidt mindre end de 276.000, der stillede op i køen ugen før.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder