Obligationer/middag: Flad rente - frygten for splid i USA tager af

Udgivet den 20-11-2020  |  kl. 11:49  |  

Renten på den toneangivende danske statsobligation fastholder torsdagens lukkeniveau i minus 0,45 pct.

Den er dermed kommet lidt igen efter morgenens bundnotering i minus 0,46 pct., efter at markedsdeltagerne i nat blev lidt nervøse for den amerikanske stimulus.

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, og den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell var sent torsdag i krydsild, idet Mnuchin sendte et brev til Powell, hvori han bad om, at den amerikanske centralbank returnerer udbrugte midler øremærket pandemilån til blandt andet virksomheder og non-profit organisationer.

Fredag formiddag tager markedsdeltagerne dog uoverensstemmelsen med ophøjet ro, og den amerikanske S&P 500-future ligger kun med et fald på 0,1 pct. sammenlignet med et fald på mere end 1 pct. natten til fredag.

Kalenderen for fredag er forholdsvist tyndt besat med økonomiske nøgletal, hvor fokus under de hjemlige himmelstrøg er på den danske forbrugertillid for november og lønmodtagerbeskæftigelsen for september.

Overordnet faldt forbrugertilliden til minus 7,6 fra minus 6,2 måneden før. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen vurderer, at faldet i forbrugertilliden kan tilskrives manglende udbetaling af feriepenge samt stigende smittetal og skærpede restriktioner.

Lønmodtagerbeskæftigelsen steg med yderligere 10.000 personer i september.

- De nye restriktioner har dog ikke for alvor ramt i september, og virksomhedernes beskæftigelsesforventninger har været faldende de seneste måneder, skriver Jes Asmussen.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder