Obligationer/middag: Lav inflation holder renten nede

Udgivet den 29-05-2020  |  kl. 11:54  |  

Der er kun sket små forskydninger på obligationsmarkedet fredag middag, efter at formiddagens inflationstal for eurozonen faldt ud som ventet.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger uændret i minus 0,26 pct.

Et estimat fra EU's statistikkontor, Eurostat, viste fredag formiddag en prisstigningstakt på bare 0,1 pct. på årsbasis i Eurozonen mod 0,4 pct. i april.

Det er det laveste niveau i fire år og indikerer ifølge makroanalytiker i Sydbank Mathias Dollerup Sproegel, at Den Europæiske Centralbank kan få behov for at lempe pengepolitikken yderligere ved at øge opkøbene af obligationer i markedet.

- Det er vores forventning, at det aftagende inflationspres vil være en medvirkende årsag til, at Den Europæiske Centralbank (ECB) på næste uges rentemøde sandsynligvis vil forøge pandemiopkøbene (PEPP).

- ECB har indtil videre tømt en tredjedel af PEPP's magasin på 750 milliarder euro i 2020. Med den nuværende fart på seddelpressen, er magasinet tømt til september. Derfor forventer vi, at ECB på rentemødet den 4. juni forøger rammerne i PEPP og forlænger opkøbene ind i 2021. Dermed vil den største bazooka i ECB's historie kun blive større, skriver Mathias Dollerup Sproegel i en kommentar.

I USA holder den amerikanske præsident, Donald Trump, senere fredag pressemøde om handelskonflikten mellem USA og Kina.

Mødet blev varslet torsdag, hvor Trump meddelte, at han fredag holder pressekonference med Kina som hovedemnet.

Fredag eftermiddag kommer der amerikanske inflationstal, nyt om det amerikanske privatforbrug samt forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder