Obligationer/middag: Let faldende aktier sender renter i bakgear

Udgivet den 13-02-2018  |  kl. 11:40  |  

De danske statsrenter falder en smule i tirsdagens handel, hvor der generelt er mere ro på markederne efter en positiv aktiedag i USA mandag.

Men de europæiske aktiemarkeder falder overordnet set en smule tirsdag, hvilket får investorerne til i stedet at sende penge over i obligationsmarkedet - med stigende kurser og let faldende renter til følge.

Renten på den ledende tiårige statsobligation herhjemme falder med 2 basispoint til 0,79 pct., og sådan er tendensen også på de øvrige nordeuropæiske markeder, mens renterne omvendt stiger en smule i Sydeuropa.

Der er ikke mange makroøkonomiske begivenheder i kalenderen, som investorerne kan lade sig inspirere af.

Det største højdepunkt er britiske inflationstal for januar, der allerede er offentliggjort. De viste lidt bedre end ventede takter, da forbrugerpriserne steg med 3,0 pct. i januar sammenlignet med samme måned året før.

Dermed udviklede inflationen sig fladt, da prisstigningerne var tilsvarende i december, men hos økonomerne var det ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet, at inflationen ville aftage til 2,9 pct.

Senere på dagen - klokken 14.00 dansk tid - går Loretta J. Mester, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Cleveland, desuden på talerstolen.

Det kan få lidt opmærksomhed blandt investorerne, der stadig vejer alle ord fra Federal Reserves ledende skikkelser meget nøje, for at finde ud af hvordan stramningen af pengepolitikken kommer til at forløbe resten af året.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
3,53%
 
14:49:01

 
2,43%
 
14:49:01

 
-0,27%
 
14:49:01

 
-2,34%
 
18/01/19

 
-4,78%
 
14:49:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder