Obligationer/middag: Lille rentefald med fokus på hjælpepakke fra USA

Udgivet den 25-03-2020  |  kl. 12:03  |  

Renten på den danske tiårige statsobligationer falder onsdag middag tilbage med 1 basispoint til minus 0,13 pct., efter at have svinget mellem minus 0,15 pct. og minus 0,10 pct.

Den seneste tid har fokus i markedet særligt været på udbruddet af coronavirus, der siden december har spredt sig fra Kina til stort set hele verden.

Det har skabt stor frygt for de økonomiske konsekvenser, og både centralbanker og regeringer verden over har derfor lanceret økonomiske stimuluspakker.

Mandag annoncerede den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at den ville lancere flere nye programmer, og nu er der også udsigt til hjælp fra landets regering.

Forhandlere fra Trump-regeringen og det amerikanske Senat er ifølge Reuters enige om en stor økonomisk krisepakke, der ventes at være på op til 2000 mia. dollar.

Den formelle afstemning i Kongressens to kamre ventes efter klokken 18 dansk tid, hvor præsident Donald Trump ventes at underskrive aftalen kort tid efter.

Pakken er to gange de seneste dage blev stemt ned i Senatet, men nu ser det altså ud til, at den bliver vedtaget, når der seneste onsdag skal stemmes om den.

Onsdag formiddag blev opmærksomheden rettet mod Tyskland og IFO-erhvervstillidsindekset, der dykkede i den endelig opgørelse for marts.

Det dykkede til 86,1, efter at den foreløbige opgørelse, der blev offentliggjort sidste uge, ellers havde vist 87,7. Forventningsindekset faldt til 79,7 i den endelig opgørelse. Sidste uges foreløbige opgørelse havde ellers vist 82.

- Sammenholdt med det voldsomme fald i PMI-indekset, som blev offentliggjort i går, efterlader dagens tal ingen tvivl om, at Tyskland står midt i den største krise siden finanskrisen, om end arbejdsløsheden fortsat er lav, skriver cheføkonom Helge J. Pedersen fra Nordea, der venter, at tysk økonomi vil skrumpe med cirka 5 pct. i år.

Det tyske IFO-indeks dækker over omtrent 7000 tyske selskabers opfattelse af det nuværende forretningsklima, og hvordan de venter, at de næste seks måneder vil blive.

Onsdag eftermiddag kommer der desuden nyt om udviklingen i USA inden for ordreindgangen af varige gode i februar. Økonomerne venter et fald på 1,0 pct., viser estimater fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder