Obligationer/middag: Lille rentefald mens marked venter på tal fra USA

Udgivet den 05-12-2022  |  kl. 11:58  |  

Renterne på det danske obligationsmarked er mandag ved middagstid faldet lidt tilbage. Tidligere på dagen var der ellers små renteplusser at spore, men de er siden blevet vekslet om til små fald.

Formiddagen har budt på detailsalgstal fra eurozonen, som faldt lidt mere end ventet, og i eftermiddag kan markedsdeltagerne se frem til det amerikanske ISM-indeks for servicesektoren.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er ved middagstid faldet 2 basispoint til 2,08 pct., efter at renten på papiret ved 10-tiden var oppe at runde i 2,12 pct.

Detailsalget i eurozonen faldt i oktober 1,8 pct. i forhold til måneden før, og nedgangen er især drevet af non-food-sektoren, der hiver 2,1 pct. ned, mens der også er blevet brugt 1,5 pct. mindre på mad, drikkevarer og tobak, viser opgørelsen fra Eurostat.

Udviklingen var dermed tæt på det ventede fald på 1,7 pct.

Hvis blikket vendes mod USA, kommer der i eftermiddag tal for fabriksordrer og ordreindgang af varige gode.

Derudover offentliggøres de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM Services. Indekset ventes at vise et lille fald til 53,3 i november fra 54,4 måneden før.

- ISM for service har faktisk holdt sig ganske solidt med et niveau på 54,4 i oktober. Det er marginalt under det historiske gennemsnit, hvilket signalerer, at væksten i servicesektoren er på et normalt niveau.

- Vi venter, at den falder moderat i november, men bemærk at den har en tendens til at springe. Der er også lidt fokus på prisindekset for servicesektorens indkøbspriser, fordi servicepriserne fortsat stiger fornuftigt, skriver analytikere fra Jyske Bank i en morgenkommentar.

.\\˙ MarketWire

Peter Søndergaard Rasmussen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯