Obligationer/middag: Lille rentefald på dag med nye coronabekymringer

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 11:33  |  

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder i middagshandlen mandag med 1 basispoint til minus 0,41 pct. fra morgenens åbningsniveau.

Det sker, på en dag hvor investorerne ikke har meget appetit på risikovillighed og sender de ledende europæiske aktieindeks ned med fald i niveauet 2,7 til 3,1 pct. Også de amerikanske aktier endte fredag lavere, ligesom at de asiatiske også endte med brede fald mandag.

Mandag er der ingen retningsgivende nøgletal i kalderen. Herhjemme er der offentliggjort nyt om beskæftigelsen, som steg med 15.000 personer i juli. Det er dog langtfra nogen overraskelse oven på et stort fald i beskæftigelsen under coronanedlukningen i foråret.

- Dagens tal er stadig bagudskuende. Siden 1. august og indtil midten af september har mere end 28.000 forladt arbejdsløshed. Stigende aktivitet i virksomhederne har også fået dem til at slå mange flere stillinger op. Så vi kan godt forvente yderligere stigninger i beskæftigelsen i de kommende måneder, konstaterer cheføkonom i Nykredit Troels Kromand Danielsen.

Cheføkonom Jeppe Juul Borre fra Arbejdernes Landsbank opfordrer ligesom flere af sine kolleger til at lade være med at tro, at alt går i en lige linje fremad nu.

- Der skal ikke andet end øget smittespredning eller tilbageholdne forbrugere til for at vende fremgangen til ny tilbagegang. Det er risici, vi skal og må forholde os til, skriver han i en analyse.

Ugens hovedbegivenheder bliver indkøbschefernes forventningsindeks, PMI, for september. De statistikker gøres op i en lang række lande på onsdag.

Torsdag kan der desuden blive opmærksomhed om efterspørgslen efter Den Europæiske Centralbanks TLTRO-lån (Targeted Long-Term Refinancing Operation), der giver adgang til at låne over længere tid til en favorabel rente.

Ved den seneste auktion i juni var efterspørgslen overvældende, og europæiske banker optog lån for 1310 mia. euro under programmet.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder