Obligationer/middag: Lille rentefald på stille sommerdag

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 11:37  |  

Der er beskedne rentefald på det danske obligationsmarked ved middagstid fredag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder med yderligere 1 basispoint i forhold til åbningsniveauet og dermed ligger i minus 0,38 pct.

Det er 2 basispoint under slutniveauet torsdag i minus 0,36 pct.

Der er fredag ikke mange pejlemærker i form af nøgletal, som kan blive retningsgivende for obligationsmarkedet.

Fra den hjemlige scene landede forbrugerpriser fredag morgen på handlernes borde. De viste en inflation i juni på 0,3 pct. på årsbasis ifølge Danmarks Statistik.

Dermed er inflationen tiltaget en anelse, da årsstigningstakten for forbrugerpriserne måneden forinden var 0,0 pct.

- Det er i høj grad prisændringer inden for transport, herunder særligt prisstigninger på benzin og diesel, der er medvirkende til at forbrugerprisindekset igen er stigende, skriver Danmarks Statistik til dagens tal.

På månedsbasis steg forbrugerprisindekset med 0,1 pct. i juni i forhold til maj, viser statistikken.

Senere på dagen er der nyt fra den anden side af Atlanten, hvor de amerikanske producentpriser offentliggøres ud på eftermiddagen.

- Investorerne vil se frem mod eftermiddagens producentpriser fra USA, der kan give en ledetråd om inflationsudviklingen. Derudover kan virusrelaterede nyheder være retningsgivende for obligationsmarkedet i dag, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar fredag morgen.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder