Obligationer/middag: Lille rentefald præger roligt marked

Udgivet den 14-02-2020  |  kl. 12:17  |  

Der var som ventet ingen ændringer i renterne på det danske obligationsmarked fredag morgen.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger med en rente på minus 0,38 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end torsdag ved lukketid og stort set uændret i forhold til sidste fredag, da renten var minus 0,37 pct.

Fra dagens start har der været et par nøgletal. Generelt har de dog ikke påvirket voldsomt.

Den danske økonomi voksede i fjerde kvartal af 2019, da bruttonationalproduktet (BNP) i sæsonkorrigerede tal gik frem med 0,3 pct. set i forhold til kvartalet før.

Det er lidt under det gennemsnitlige niveau de seneste årtier, men trods alt bedre end væksten i Tyskland, der fredag morgen fremviste nulvækst i fjerde kvartal.

Væksten i Europa har længe haltet efter fremgangen på den anden side af Atlanten, og det var også tilfældet i fjerde kvartal.

Den økonomiske vækst i eurozonen var 0,1 pct. i fjerde kvartal i forhold til kvartalet før. Væksten i bruttonationalproduktet var samtidig positiv med 0,9 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

Ifølge Bloomberg News var der ventet stigninger på henholdsvis 0,1 pct. og 1,0 pct.

Dagens vigtigste tal kommer fredag eftermiddag fra USA i form af status for det amerikanske detailsalg, som kan give et fingerpeg om den økonomiske fremgang.

Detailsalget ventes at vises en stigning på månedsbasis med 0,3 pct.

Dertil kommer industriproduktion og kapacitetsudnyttelse samt forretningslagre, inden dagens rundes af med tal for Michigan-tillidsindekset.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder