Obligationer/middag: Lille rentestigning efter europæiske tillidstal

Udgivet den 29-11-2021  |  kl. 11:39  |  

Den danske rente stiger mandag ved middagstid, efter at der er kommet tillidstal fra eurozonen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger 2 basispoint til minus 0,05 pct.

Det sker efter fredagens fald på 9 basispoint, der skubbede renten i minus som følge af bekymring skabt af variant af covid-19 Omikron.

Der bliver flere nøgletal at holde øje med i løbet af ugen, der til eftermiddag starter ud med foreløbige tyske inflationstal, som ifølge Sydbank kan blive en retningssnor for tirsdagens samlede inflationstal fra eurozonen.

Den tyske inflation steg i oktober med 4,5 pct. og ventes ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News at blive 5,0 pct. i november.

- Stiger inflationen mere end ventet, kan det presse renterne op, skriver makroanalytiker i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel, i en morgenkommentar.

Mandag formiddag offentliggjorde eurozonen samtlige tillidstal for november, der overordnet set landede en anelse bedre end ventet.

Forbrugertilliden var uændret minus 6,8 fra den foreløbige opgørelse, mens den økonomiske industri helt som ventet endte på 117,5. Industri- og servicetilliden steg til henholdsvis 14,1 og 18,4 mod ventet 14,0 og 17,0.

Ugens helt store begivenhed gemmes til sidst på ugen, hvor den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for november offentliggøres.

Her ventes ifølge Sydbank en solid jobvækst og yderligere fremgang i de gennemsnitlige timelønninger, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder