Obligationer/middag: Lille rentestigning vendt til fald før nøgletal

Udgivet den 16-01-2020  |  kl. 11:38  |  

Torsdagens indledende rentestigning er i løbet af formiddagen blev erstattet af et marginalt rentefald på det danske obligationsmarked.

Investorerne har særligt rettet blikket mod en række amerikanske nøgletal torsdag eftermiddag.

Ved middagstid ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i minus 0,23 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end ved børslukketid onsdag.

Investorerne er fra morgenstunden blevet beriget af tyske nøgletal med endelige forbrugerpriser for december.

Det endte med en stigning på 1,5 pct. på årsbasis, som var præcis som ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Onsdag kunne investorerne glæde sig over en underskreven handelsaftale mellem Kina og USA, men det lægger op til en periode uden meget mere at se frem til fra den front.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, slog nemlig fast, at der ikke er udsigt til yderligere tilbagerulninger i toldkrigen før efter præsidentvalget i USA til november.

Torsdagen byder på et hav af amerikanske nøgletal, men dagens store fokuspunkt bliver detailsalget for december, da udviklingen ifølge Mathias Dollerup Sproegel, som er makroanalytiker hos Sydbank, kan presse renterne og styrke den amerikanske valuta.

- Dagens vigtigste begivenhed bliver det amerikanske detailsalg. Stiger detailsalget mere, end vi forventer, kan det presse renterne op og styrke dollar, skriver han i en analyse torsdag morgen.

Detailsalget ventes ifølge estimater indhentet af Bloomberg News at lande på 0,3 pct., mens Sydbank forventer en stigning på 0,4 pct.

Derudover får markedet også amerikanske tal for blandt andet importpriser i december, ledige samt januars aktivitetsindeks fra den amerikanske centralbanks Philadelphia-afdeling - her er estimatet indsamlet af Bloomberg News på 3,7.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder