Obligationer/middag: Marginale udsving før rentemelding fra Fed

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 12:39  |  

Meget små udsving har præget det danske rentemarked frem til onsdag middag, mens der er fremgang på hovedparten af de europæiske aktiebørser forud for resultatet af dagens rentemøde i den amerikanske centralbank.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger onsdag ved middagstid i minus 0,38 pct., hvilket er uændret i forhold til ved lukketid tirsdag.

Til eftermiddag kommer der nøgletal for detailsalget i USA. Her forventer analytikerne en stigning på 1,0 pct. på månedsbasis i august mod en fremgang på 1,2 pct. i juli, fremgår det af estimater indsamlet af Bloomberg News.

Onsdagens største begivenhed er dog rentemødet i den amerikanske centralbank (FED), som bliver afsluttet med en rentemeddelelse klokken 20.00 dansk tid.

Hos Sydbank venter man, at centralbanken vil koble en fremtidig renteforhøjelse op på en inflation på mere end to procent, skriver Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker ved Sydbank, i et notat.

- Vi venter dog, at pengepolitikken i det store hele forbliver uændret. Hvis Fed overrasker og skruer op for tempoet af opkøbene af obligationer for nye penge, kan det svække en allerede trængt dollar, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Chefen for centralbanken, Jerome Powell, lancerede for kort tid siden en udvikling af bankens strategi i forhold til inflationen, som nu vil blive tilladt at overstige målet om 2,0 pct. om året i "noget tid" uden forebyggende renteforhøjelser.

/ritzau/FINANS

Frederik Kjærgaard Bonde

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder