Obligationer/middag: Mindre rentefald på nøgletalsfattig dag

Udgivet den 27-03-2020  |  kl. 12:21  |  

Den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger fredag middag med et fald på 7 basispoint til minus 0,20 pct. efter torsdagens rentefald på 5 basispoint.

Aktiemarkederne tager sig fredag en puster, idet det fortsat er usikkert hvor lang tid det tager før end virusudbruddet er under kontrol, og de negative økonomiske effekter er også fortsat en stor ubekendt faktor.

Faldet på aktiemarkederne kommer efter tre dage med solide stigninger, og gevinsthjemtagningen i aktiemarkederne giver en smule interesse for de mere sikre statsobligationer, som så sender renten ned.

Markedsdeltagerne vil fortsat have fokus på coronavirusudbruddet og arbejdet med at inddæmme smitten samt centralbanker og regeringers tiltag for at inddæmme de økonomiske konsekvenser heraf.

- Vi får ikke de helt store nøgletal i dag. Den generelle stemning eller pludselige meldinger fra finansministre og centralbankchefer vil sandsynligvis diktere dagens renteudvikling, skriver Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Torsdagens rentefald hang blandt andet sammen med, at omkring 3,3 mio. amerikanere meldte sig i arbejdsløshedskøen i sidste uge. Det var næsten dobbelt så mange som de ellers høje forventninger på 1,7 mio. nye ledige.

Det var ikke nok til at spolere optimismen på aktiemarkederne, der for tredje dag i træk sluttede med fremgang, men på obligationsmarkedet blev der solgt en smule med faldende renter til følge.

På ugens sidste handelsdag kan investorerne også se nærmere på en række amerikanske nøgletal, der offentliggøres fredag eftermiddag dansk tid.

Det drejer sig blandt andet om privatforbruget, der i februar ventes at have vist en stigningstakt på 0,2 pct, og PCE-kerneprisdeflatoren, som er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål.

Sidstnævnte ventes for februar at vise en stigning på 1,7 pct. på årsbasis.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder