Obligationer/middag: Reduceret rentestigning

Udgivet den 27-08-2015  |  kl. 12:36  |  

Morgenmarkedets beskedne rentestigning på 3 basispoint på det danske obligationsmarked er i løbet af formiddagen reduceret en kende, og ved middagstid torsdag ligger renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation på 0,92 pct. svarende til en stigning på 2 basispoint i forhold til slutniveauet onsdag aften.

Den marginale udvikling adskiller ikke væsentligt fra den europæiske, hvor renten i Tyskland stiger med 1 basispoint, mens den franske rente falder stort set tilsvarende. I London er renten uændret. I det sydlige Europa er bevægelserne dog større med rentefald på 6-7 basispoint og på hele 22 basispoint i Grækenland.

Specielt for det danske marked er der interesse for, at Nationalbanken onsdag annoncerede en snarlig genoptagelse af salget af statsobligationer og nedsættelse af foliorammerne. Blandt markedsiagttagerne ses det som et skridt i retning af normalisering af det danske rentemarked. Og næste træk vil være en selvstændig danske renteforhøjelse vurderes det enslydende fra Danske Bank, Nordea og Sydbank.

Mere generelt kan obligationsmarkederne torsdag tage afsæt i onsdagens positive amerikanske nøgletal for ordreindgangen for varige forbrugsgoder. De steg 2,0 pct. i juli mod et ventet fald på 0,4 pct. og understøttede dermed tiltroen til økonomisk vækst i USA.

Fra morgenstunden torsdag kom der tal for importpriser i Tyskland i juli. De faldt med 0,7 pct. i forhold til måneden før og 1,7 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det var mere end ventet af økonomerne ifølge estimater indhentet af Bloomberg News. Økonomerne havde forventet fald på henholdsvis 0,3 og 1,4 pct.

Eftermiddagen byder på flere nøgletal fra USA. Det drejer sig blandt andet om BNP-vækst, privatforbrug, nytilmeldte ledige og igangværende bolighandler.

Ifølge Bloomberg News ventes der en annualiseret BNP-vækst i 2. kvartal på 3,2 pct. Privatforbruget ventes også at stige 3,2 pct. i kvartalet. Antallet af nytilmeldte ledige ventes at være nogenlunde uændret på 274.000 i sidste uge, mens antallet af igangværende bolighandler ventes at stige 1,0 pct. i juli på månedsbasis.

/ritzau/FINANS

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Obligationer❯  Danmark❯  Middag❯ 

Relaterede nyheder