Obligationer/middag: Referat presser renter ned

Udgivet den 24-11-2022  |  kl. 12:40  |  

Mildere rentesignaler fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i referatet onsdag aften fra seneste møde i bankens renteudvalg, FOMC, presser torsdag renteniveauet på de europæiske obligationsmarkeder.

Hen over formiddagen er renten på den toneangivende tyske tiårige statsobligation reduceret til laveste niveau i ni uger, og noget tilsvarende gør sig gældende for den tiårige danske toneangivende statsobligation, som torsdag middag handles med en rente på 2,07 pct. Det er 11 basispoint lavere end lukkeniveauet onsdag eftermiddag og 6 basispoint lavere end åbningsniveauet torsdag morgen. Og i øvrigt laveste niveau siden midten af september.

Referatet fra rentemødet viste, at et klart flertal i udvalget er stemt for et lidt lavere tempo i rentestigningerne fra Federal Reserve, der efter sine seneste fire rentemøder har hævet renten med 75 basispoint. Efter seneste rentemøde har udtalelser fra en stribe topfolk indikeret, at næste forhøjelse måske reduceres til 50 basispoint, og den antagelse bekræftes af referatet.

Ned gennem Europa ses rentefald på 12 basispoint på de store markeder i Frankrig og i Tyskland og på hele 15 point i Italien. Men den amerikanske rente ligger stille og uden handel, fordi det amerikanske rentemarked er lukket torsdag på grund af helligdagen thanksgiving

En mindre fremtrædende rolle er torsdag tildelt formiddagens positive tyske IFO-indikator, som måler den økonomiske aktivitet.

Indikatoren for forretningsklimaet steg i november til 86,3 fra 84,5 måneden før og mod en ventet stigning til 85,0

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯