Obligationer/middag: Rentefald drevet af flugt mod sikker havn

Udgivet den 20-03-2023  |  kl. 11:34  |  

Credit Suisses store problemer endte i weekenden med, at kollegaen UBS overtog banken for en slik og med en nedskrivning af nogle obligationer til nul.

Den øgede nervøsitet om banksektoren har mandag sendt markedsdeltagerne over i de mere sikre statsobligationer, hvilket betyder lavere effektive renter.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation falder 4 basispoint til 2,25 pct. efter et fald fredag på 16 basispoint og 36 basispoint over hele sidste uge.

UBS overtager Credit Suisse for omkring 22,7 mia. kr. svarende til en markant rabat på omkring 33 mia. kr. i forhold til lukkekursen fredag, og samtidig står obligationsejerne af typen AT1 i Credit Suisse til et enormt tab.

En del af den transaktion går nemlig på en nedskrivning af obligationer af typen AT1 til nul, og da der er tale om obligationer med en samlet nominel værdi på 16 mia. dollar, forsvinder over 120 mia. kr. nominelt op i den blå luft.

Bankuroen over de seneste ti dage har også betydet, at mange af de nøgletal, der ellers normalt har kunnet få effekt på rentemarkedet, har spillet en birolle i markedet.

Og mandag er der ikke meget at skyde med fra nøgletalsfronten, hvor de største begivenheder er en opdatering af handelsbalancen i eurozonen og statistik for de tyske producentpriser i februar.

Producentpriserne i Tyskland steg på årsbasis mere end ventet i februar, hvor der blev noteret en stigning på 15,8 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

Blandt økonomerne var der ventet en stigning på 14,5 pct., viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Bankkrisen skal onsdag aften kæmpe om opmærksomheden med rentemeldingen fra den amerikanske centralbank samt de efterfølgende meldinger fra topchef Jerome Powell.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯