Obligationer/middag: Rentefald op til weekenden

Udgivet den 25-09-2020  |  kl. 12:06  |  

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation falder en spids fredag middag til minus 0,42 pct. Det er 1 basispoint mindre end torsdag - og 2 mindre end for en uge siden, da renten gik på weekend i minus 0,40 pct.

Torsdag kom der amerikanske nøgletal for nytilmeldte ledige og en positivt overraskende udvikling i det amerikanske boligmarked. Men fredag er der ikke udsigt til nøgletal med tilsvarende potentiale til at præge markedet. Eneste tilbud er tal for ordreindgangen på varige goder i USA i august, hvor der ventes en fremgang på 1,4 pct. efter en fremgang i juli på 11,4 pct. En fremgang vil indikere, at genopretningen af den amerikanske økonomi fortsætter.

Mere lokalt kom der fredag morgen danske tal for detailhandlen i august. Den faldt ifølge Danmarks Statisk med 1,1 pct. på månedsbasis efter et fald i juli på 1,0 pct.

I stedet for data kan handlerne se frem til, at chefen for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i New York, John Williams, taler både klokken 15.00 og klokken 21.10.

Williams er medlem af centralbankens magtfulde renteudvalg, og han taler derfor med så meget desto større vægt.

Fredag vil Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, desuden holde øje med udviklingen i i den europæiske pengemængde, som fremgår af M3-nøgletallet.

- Væksten i pengemængden fortæller os, om Den Europæiske Centralbanks (ECB's) massive obligationsopkøb dribler videre ud i økonomien til forbrugere og virksomheder. Hvis pengemængden vokser i samme hastighed eller hurtigere end ECB's likviditetsudpumpning, betyder det, at ECB's likviditet bliver dirigeret videre ud i økonomien. Er det omvendte tilfældet, ender likviditetsudpumpningen primært som overskudslikviditet i de europæiske banker, bemærker analytikeren.

Pengemængden steg med 9,5 pct. i august i forhold til samme måned året før. Det var dermed lidt mindre end ventet, idet analytikerne havde estimeret en stigning på 10,1 pct. ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder