Obligationer/middag: Rentemøder præger markeder

Udgivet den 19-09-2019  |  kl. 12:13  |  

Let stigende renter præger torsdagens rentemarkeder i Europa efter aftenens rentemøde i den amerikansk forbundsbank, Federal Reserve. Torsdag har endvidere budt på rentemøder i Norge og Schweiz - og kl. 13 kommer også Bank of England med en rentemelding.

Onsdagens rentemøde i USA bød på den ventede rentenedsættelse på 25 basispoint, men også en overraskende uenighed om den beslutning - ligesom et flertal af de 17 individuelle bankchefer hos Fed ikke ser yderligere rentesænkninger i 2019 eller 2020.

Samlet set var det overraskende for økonomerne, som generelt forventer en lavere rente end den, som Federal Reserve umiddelbart lægger op til.

TVIVLER PÅ STOP FOR RENTENEDSÆTTELSER

Reaktionen på rentemarkedet er dog relativt afdæmpet, og trods signalerne onsdag aften, så regner flere med, at der rent faktisk er udsigt til yderligere rentenedsættelser i USA.

- Vi venter, at Fed sænker renten på mødet den 30. oktober og dermed bringer renten ned på 1,5-1,75 pct. i slutningen af året. I 2020 venter vi en mild recession, og det vil udløse yderligere fire rentenedsættelser, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.

Herhjemme ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation torsdag ved 12-tiden i minus 0,46 pct., hvilket er 3 basispoint højere end onsdag, hvor den lukkede på minus 0,49 pct. - forud for resultatet af mødet i den amerikanske centralbank.

Torsdag er der rentemøde i Bank of England, som ved den lejlighed ventes at holde sin rente uændret på 0,75 pct. Resultatet af mødet offentliggøres kl. 13.

NORSK OVERRASKELSE

Tidligere på dagen kom der en overraskende renteforhøjelse i Norge, idet Norges Bank satte sin ledende rente på til 1,5 pct. fra 1,25 pct. Der er også blevet afholdt rentemøde i Schweiz, og som ventet blev renten her fastholdt på minus 0,75 pct.

I eftermiddag kommer der fra USA tal for nytilmeldte ledige, ledende indikatorer og salget af eksisterende boliger.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder