Obligationer/middag: Renten bakker lidt i tyndt og let negativt marked

Udgivet den 29-11-2019  |  kl. 11:37  |  

De danske statsrenter falder en smule tilbage i fredagens handel, hvor investorerne fordøjer en stribe nøgletal fra det europæiske kontinent.

Volumen i markedet er generelt til den svage side oven på den amerikanske fridag torsdag som følge af Thanksgiving og den forkortede handelsdag fredag, der har fået flere til at tage på forlænget weekend.

Overordnet set er stemningen også til den svage side blandt aktierne, efter at der igen er opstået knas i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina oven på Donald Trumps underskrift på den lov, der skal støtte demonstranterne i Hongkongs sag.

Det får investorerne til at søge over i den relative sikkerhed i statspapirerne og udløser stigende kurser og faldende renter.

For den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme falder renten med 1 basispoint til minus 0,35 pct.

Fra nøgletalsfronten har investorerne kunnet aflæse arbejdsløshedstal fra både Danmark, Tyskland og eurozonen, mens der også er landet BNP-tal fra Danmark og en status på detailsalget i Tyskland.

Endelig er der også landet inflationstal for eurozonen fra det europæiske statistikkontor Eurostat.

Her viste første estimat en umiddelbart pænt tiltagende inflation i november, hvor forbrugerpriserne ifølge opgørelsen steg med 1,0 pct. på årsbasis mod en stigningstakt på 0,7 pct. i oktober.

Det var samtidig også bedre end ventet blandt økonomerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet en inflation på 0,9 pct.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder