Obligationer/middag: Renten falder marginalt i roligt marked

Udgivet den 26-03-2020  |  kl. 11:41  |  

Helt små renteudsving præger det danske obligationsmarked torsdag, hvor handlerne fortsat har blikket rettet mod nyt om det globale udbrud af coronavirus.

Torsdag middag stiger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med knap 1 basispoint til lidt over minus 0,07.

Kort efter handelsstart lå renten omvendt med en stigning på 1 basispoint i forhold til onsdagens lukkeniveau på minus 0,08 pct.

Fokus i markedet er fortsat på coronavirusudbruddet og arbejdet med at inddæmme smitten samt centralbanker og regeringers tiltag for at inddæmme de økonomiske konsekvenser heraf.

Torsdag er der særligt fokus på udfaldet af et videomøde blandt G20-landenes statsledere og centralbankchefer samt et møde i Det Europæiske Råd, vurderer Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker i Sydbank.

Mødet ventes at begynde kl. 13 dansk tid

På mødet i Det Europæiske Råd vil investorernes opmærksomhed vil være rettet mod meldinger om udstedelse af fælles EU-obligationer og mulighederne for at aktivere EU's krisefond ESM, skriver han i en kommentar.

- Meldinger fra videomøderne kan være med til at diktere stemningen på finansmarkederne, lyder vurderingen.

Fra morgenstunden er der kommet tal for den tyske forbrugertillid, der udviklede sig en del svagere end ventet i april. Indekset faldt til 2,7 mod et ventet fald til 7,5 ifølge Bloomberg News.

Senere torsdag offentliggøres en stribe amerikanske nøgletal - herunder tal for nytilmeldte ledige i uge 12, der ventes at være vokset til 1,640 mio. fra 281.000 ugen før.

Ender det ugentlige tal på det ventede niveau, vil det være markant over niveauer fra finanskrisen, der i runde tal så ugentlige målinger på omkring 500.000 til lige under 700.000.

Der offentliggøres også nyt om udviklingen i den amerikanske BNP-vækst og privatforbruget i fjerde kvartal af 2019.

Der er tale om den tredje opgørelse, og økonomerne venter ifølge Bloomberg News en økonomisk vækst på 2,1 pct. og en vækst i privatforbruget på 1,7 pct.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder