Obligationer/middag: Renten falder op til amerikanske inflationstal

Udgivet den 12-05-2021  |  kl. 11:37  |  

Onsdagens store fokus på obligationsmarkedet er størrelsen af den amerikanske inflation, der offentliggøres i eftermiddag.

Inden spændingen udløses falder renten på den tiårige danske statsobligation onsdag middag 2 basispoint til minus 0,07 pct. I sidste uge gik renten på weekend i minus 0,11 pct.

Onsdag er ugens sidste handelsdag, inden det danske finansmarked kan holde en fire dage lang weekend.

- Hovedfokus er på inflationstallene i eftermiddag. Men dagen i dag bruges også på at positionere sig i forhold til de amerikanske nøgletal på producentpriser og detailsalget, der kommer torsdag og fredag, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

INFLATIONEN SPØGER

Onsdagens økonomiske kalender indeholder industriproduktion fra eurozonen, som skuffede i marts med en stigning på 0,1 pct. mod ventede 0,8 pct.

Men det er de amerikanske forbrugerpriser og især kerneforbrugerpriserne, der tiltrække sig opmærksomheden.

Det skyldes, at årsstigningstakten i både den samlede inflation og kerneinflationen igennem de seneste måneder er steget kraftigt fra sidste år, der var præget af covid-pandemiens voldsomme effekt på den globale økonomi.

Dermed er især månedstakten i fokus, da det kan be- eller afkræfte bekymringerne om en stærkt accelererende inflation i USA.

- Spørgsmålet er, om månedsstigningstakten også bliver høj og tiltagende. Hvis det er tilfældet, kan det presse renterne op, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i et notat onsdag morgen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder